Представител на Международния съюз за защита на природата /IUCN/,  пристига

...
Представител на Международния съюз за защита на природата /IUCN/,  пристига
Коментари Харесай

Експерт от Международния съюз за защита на природата проверява регламентите за управление на Национален парк Пирин“

Представител на Международния съюз за отбрана на природата /IUCN/,  идва на експертна задача в Банско. Експертът Херве Летие ще направи обзор на плана на Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “. Целта е да  удостовери до каква степен документът  е в сходство с решенията на Комитета за международно естествено завещание, както и дали обезпечава опазването на предпазената територия. Новият проект трябваше да стартира да работи от 2014 година, само че поради доста забележки, рецензии и несъгласия, към момента не е влезнал в действие.  В работната  среща  вземат участие представители на Министерство на околната среда и водите, дирекцията на Национален парк „ Пирин “ и на общините, намиращи се на територията на парка.  

Международният съюз за отбрана на природата е основан преди 70 години  със седалище Гланд, Швейцария. В него членуват 108 държавни организации и 766 неправителствени организации от 83 страни.

 Междувременно екозащитници от Благоевград ще  се съберат на следващ митинг в отбрана на Пирин довечера от 18.30 часа на площад „ България “ в регионалния център. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР